Επιστολή Συμπαράστασης στους Επιτυχόντες της Προκήρυξης 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ

logo-spe ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
adr Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα
tel 2155505091 / 6945390838 (κος Σαλωνίδης Βασίλης)
e mail info@syllogos-spe.org / site .syllogos-spe.org
Αρ. Πρωτ.: 52
Αθήνα, 04/04/2024

ΠΡΟΣ:   Σύλλογο Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022.
ΘΕΜΑ:   Επιστολή Συμπαράστασης στους Επιτυχόντες της Προκήρυξης 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι/-ες κύριοι/-ες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παιδαγωγών Ελλάδας εκφράζει την συμπαράστασή του στους επιτυχόντες της προκήρυξης 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ που δεν έχουν διοριστεί ένα και πλέον έτος μετά από τη διενέργεια του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού.

Στους χιλιάδες επιτυχόντες που δεν έχουν απορροφηθεί ακόμα περιλαμβάνονται αρκετά μέλη του Συλλόγου Παιδαγωγών Ελλάδος, καθώς 43 θέσεις ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας έχουν προκηρυχθεί μέσω του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού.

Το νέο σύστημα διορισμών θεσπίστηκε μεταξύ άλλων προκειμένου να απλουστευτούν και να επισπευστούν οι διαδικασίες που ήταν εξαιρετικά πολύπλοκες και ιδιαιτέρως χρονοβόρες. Εντούτοις μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι εξακολουθούν να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων για το αντίθετο.

Είναι χαρακτηριστικό και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης το γεγονός ότι οι τελευταίες μαζικές προκηρύξεις που αφορούσαν μόνιμο παιδαγωγικό προσωπικό στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς εκδόθηκαν το 2009. Ταυτόχρονα είναι γενικά αποδεκτό ότι οι περισσότεροι από τους ήδη υπάρχοντες Παιδικούς Σταθμούς αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού

Πάγια θέση του Σωματείου μας είναι η επαρκής στελέχωση των Παιδικών Σταθμών με μόνιμο παιδαγωγικό προσωπικό, αφού πρώτα συσταθούν νέες οργανικές θέσεις, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι υπάρχουσες δεν επαρκούν. Και αυτό γιατί οι θέσεις των συμβασιούχων ΕΣΠΑ, αν και απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, δεν αποτυπώνονται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων και κατά συνέπεια δεν μπορούν να προκηρυχθούν. Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί και μία λύση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που υπηρετούν με διαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ, καλύπτοντας επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων που λειτουργούν τους Παιδικούς Σταθμούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  sfragida spe